Online Training
Yoga bij Angst, Stress en Burn out 

Dé training die jou vertrouwen, rust, overzicht en kracht (terug) geeft. Fysieke ruimte voor nieuwe inzichten brengt en verbinding maakt. Een training waarin ik je uitnodig om uit je hoofd te komen en los van denken te gaan voelen wat écht belangrijk voor je is.  

Ben jij: 

- druk in je hoofd, 

- onrustig,

focus kwijt en uit balans, 

- op zoek naar connectie tussen body en mind. 

Herkenbaar? Voor mij wel, en daarom heb ik speciaal voor jou deze training samen gesteld, om: 

- op kracht te komen,  

- je (weer) veilig te voelen, 

- in contact te komen met datgene waar je écht gelukkig van wordt. 

Yoga gaat over verbinding. Het maken van de connectie tussen denken en voelen. En dat is precies waar deze training jou bij gaat helpen en ondersteunen. Met fysieke yoga series, meditatie, mindfulness, ademoefeningen en schrijfopdrachten. Niet praten maar afstemmen, luisteren, observeren en intunen op jouw specifieke behoefte. Gedurende het traject van 2 maanden heb je mijn persoonlijke begeleiding en ben ik voor jou beschikbaar.  

De Training Yoga, Meditatie en Mindfulness bij Angst, Stress en Burn out doe je in je eigen tijd. Wij spreken jouw specifieke intenties door en geef jou de juiste focus en intentie mee. Afgestemd op jouw fysieke en mentale situatie. Ervaring met yoga is niet nodig. Een traject van zes yoga/meditatie sessies, een yoga nidra sessie en twee online coaching gesprekken kost €250,-  

Hét ultieme cadeau voor jou, zodat je relaxt, in vertrouwen en balans met jezelf de zomer in gaat. 

Wacht niet te lang, ik heb plek voor maximaal 8 deelnemers. 

Zie ik jou straks op de yoga mat?  

Aanmelden doe je hier namaste@jaijiva.com  

Meer weten? Bekijk hier de introductievideo! Klik hier


Jiva Online Yoga

Jiva Online: Yoga met Jiske waar je ook bent!

Meld je aan voor Yoga met Jiske van Jiva Online. Stuur bericht naar namaste@jaijiva.com en je ontvangt wekelijks de linkjes & zoom inlog in je mail.

Zodra er voldoende vraag naar is ga ik weer yoga sessies delen vanaf mijn yoga zolder. Direct live en daarna nog 48 uur terug te kijken in jouw eigen privé omgeving. De sessies zijn verschillend van thema, de een wat actiever (power), de ander meer rustig (yin).

Je kunt ook een eigen Yoga Pakket van mij toegestuurd krijgen: De mooiste en meest bijzondere yogasessies van de afgelopen maanden staan nu online! Ik heb een selectie gemaakt van de beste 16 video's. Voor €26,- kun je ze allemaal bekijken. Zeven YIN, zes POWER en drie YIN & YANG sessies. Dat zijn in totaal meer dan duizend mooie yoga minuten! Deze heb ik speciaal weg gezet achter een verborgen link.

Stuur mij een app of mail namaste@jaijiva.com met de titel "ALLEMAAL'- 'YIN' of 'POWER' en in reply ontvang je de juiste link om de video's te bekijken, en een tikkie voor de betaling.

Ontvang je liever alleen de YIN yoga video's? Dat kan: voor €16,- krijg je 7 x 60min. Het power yoga pakket kost €15,- voor 6 x 60min.

Klik hier voor mijn Jai Jiva Yoga kanaal op YouTube

Op mijn YouTube kanaal deel ik ook een aantal yoga en meditatie video’s openbaar. Abonneer je nu meteen op mijn YouTube kanaal om niets te missen. Zodra ik een nieuwe video online plaats krijg jij daarvan dan automatisch een bericht. Via Zoom blijf ik speciale momenten delen. Hiervan krijg je tijdig bericht wanneer ik 'live' ga zodat we elkaar kunnen blijven zien.

Waarom Online Yoga met Jiske/ Jiva Online?

- mijn vertrouwde stemgeluid met de aanwijzingen zoals je die gewend bent.

- persoonlijk contact voor, tijdens en ook na de les in de chat, app of via de mail.

- kleine veilige setting: je beweegt in jouw eigen thuis omgeving.

- werken aan (veer) kracht, balans, stabiliteit, flexibiliteit en mindfulness vanuit een nuchter en praktisch perspectief.

- iets terug kijken, de les nog een keer doen, of liever op een later tijdstip doen? Dat kan! Elke sessie is tot 48 uur na het ‘live’ moment voor de aangemelde deelnemers terug te zien.

Hoe het werkt: - je hebt een mat nodig en een ruimte waar je je vrij kunt bewegen.

- als je hebt een bolster, anders een groot kussen, een kleiner kussen en een dekentje. Wellicht een oog kussentje voor de eind ontspanning als je dat prettig vindt, Gebruik je graag een blok maar heb je deze niet voorhanden? Een dik boek werkt ook prima!

- trek makkelijke kleding aan in laagjes.

…en dan:

- vanaf vijf minuten voor aanvang kun je op de link voor de meeting klikken, de meeting ID invoeren en dan ben je als het goed is meteen live.

- wellicht word je gevraagd om het programma te downloaden, dat kun je gewoon doen. Je hoeft geen account aan te maken.

…hoe kom je er:

- ik verstuur de zoom linkjes en de les planning voorafgaand aan elke week

- een les terug kijken kan tot 48 uur na het ‘live’ moment. De link hiervoor krijgen alle deelnemers die zich middels een duimpje/ok vooraf hebben aangemeld.

Jouw bijdrage: Ik ga online yoga de komende tijd wekelijks en zo lang er vraag naar is aanbieden. Met een gevarieerd aanbod zodat je telkens kunt afstemmen op een sessie die bij je past. Voor een les van een uur vraag ik je minimaal 5 Euro te betalen middels een tikkie. Wil je mee doen, mail of app mij de datum en jouw akkoord met een duimpje of 'OK' en ik bevestig jouw deelname met een betaal verzoek. Je kunt de les dan ook tot 48 uur na het live moment doen, maar meld je wel van te voren aan. Wil je iets meer betalen dan mag dat natuurlijk ook.

OVER DE YOGA VAN JIVA ONLINE:

Jiva betekent levend wezen, ofwel entiteit doordrenkt met levenskracht. Het woord komt uit het Sankrit, en is een vervoeging van het werkwoord 'jiv' wat zich vertaalt naar ademen en leven. En dat is wat Jiva Online doet: yoga leven inblazen vanaf haar digitale platform. Aan te wenden daar waar jij leeft, op jouw eigen privé omgeving.

Yin Yoga: zacht en diep

Yin Yoga is een zachte vorm van yoga en werkt diep in op het bindweefsel. De houdingen lijken veel op de houdingen die je ziet bij Yang Yoga (o.a Vinyasa yoga), maar in tegenstelling tot Yang yogavormen, zijn bij Yin Yoga de spieren geheel ontspannen. De houdingen worden passief uitgevoerd en lang aangehouden (minimaal 3-5 min) waardoor spierspanning losgelaten kan worden en men een beter besef krijgt van weerstand en spanning in het lichaam. Het werkt zeer verruimend en versoepelend voor de wervelkolom, heupgewrichten, het bekken en de onderrug. Doordat je lang in een houding blijft word je uitgenodigd je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Dit is niet altijd even makkelijk en je zult leren dat als je in het moment blijft, je meer en meer kan ontspannen in de houding. Wat je leert in de les, pas je toe in het dagelijks leven. Dat is yoga!

Power Yoga: dynamisch, krachtig en technisch

Begin jouw weekend met een uurtje up-tempo yoga! Om met en stevige mind-set een krachtige serie asana's in je vezels sprankelend van start te gaan.

Wat kun je verwachten? Een uur vol beweging, fysieke en mentale uitdaging met technische instructies en ruimte voor vragen en eigen input. Een bepaalde yoga houding doorgronden, onder de knie krijgen en verdieping aan brengen daar waar nodig. Werken aan persoonlijke thema's binnen jouw specifieke fysieke mogelijkheden. En natuurlijk met plezier bewegen!

Yoga Nidra: slaap yoga om te ontspanen

Yoga Nidra betekent slapen met een spoor van bewustzijn. Tijdens een Yoga Nidra sessie lig je op een matje met eventueel een dekentje over je heen. Ik neem je mee op reis door je lichaam op weg naar een diepe ontspanning. Je oefent helder en wakker te blijven, terwijl je lichaam stil is. Yoga Nidra is oefeningen doen met het denken en de zintuigen - horen, zien, ruiken, proeven en voelen - waarna je gaat oefenen in waarnemen. Je oefent gerichte aandacht op je lichaam, je denkproces, je adem en je gevoel. Je oefent het naar binnen richten van je aandacht en zintuigen. Vervolgens oefen je te visualiseren, zonder in de visualisatie te 'verdwalen': het aanschouwen zonder betrokkenheid. Door middel van oefeningen van het denken kan je je aandacht leren richten en op één punt gefocust laten zijn. Het is een krachtige meditatietechniek en kan veel zelfinzicht geven. Er wordt beweerd dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan drie uur gewone slaap.


Yoga op Locatie

Yoga is voor mij het verbinden van hoofd en hart in de basis. Jai Jiva Yoga staat voor contact maken met de pulsatie van leven. De kracht van je eigen natuur ervaren, waar je ook bent: in alle facetten aanwezig. Ik bied je een veilige ruimte om te onderzoeken wat jouw aandacht nodig heeft. Er ontstaat ruimte, waar je ook bent om te voeden en te groeien. Jai Jiva betekent vrij vertaald 'vier het leven' Jai! Is een uitroep van zegen, een viering van triomf. Jiva betekent leven en Yoga staat voor verbinding. Jai Jiva Yoga is wat ik uitdraag en deel, waar je ook bent!  

Ik heb het vertrouwen dat alles wat jij nodig hebt in je leven aanwezig is, in volledige volmaaktheid. Ik daag je uit elke situatie op je pad als een geschenk te ontvangen. Om van te leren en op voort te bouwen. Op de yoga mat, maar zeker ook ernaast in dagelijkse situaties. Want daar begint de yoga pas écht! Uit je hoofd, luisteren naar je hart, vanuit een sterke basis. Met elke ademhaling als nieuw begin om te voelen, te ervaren, te observeren, te voeden, te verassen en opnieuw te ontmoeten.


Hardlopen en Yoga – Introductie & terugkom event Den Treek

voorlopig uitgesteld

Hardlopen en yoga is een unieke combinatie van twee disciplines. Robert en Jiske nemen je mee naar buiten! Een gezonde en verfrissende manier om kennis te maken met zowel yoga als hardlopen. Je hebt geen goede conditie of flexibel lijf nodig om mee te doen. Wij reiken je precies die basis oefeningen aan die je nodig hebt, we motiveren jou om in beweging te komen en om je nieuwe leefstijl te omarmen. Een haalbare doelstelling te formuleren en optimaal te genieten van samen buiten bewegen in Amersfoort.

Investeer in jezelf en ga met ons mee naar buiten!

In Den Treek ontvangen we jou + een introducé om kennis te maken met Hardlopen & Yoga en jouw training skills op te frissen. Hardlopen en yoga vormen een unieke combinatie van twee disciplines. Je hebt geen goede conditie of flexibel lijf nodig om mee te doen. Wij reiken je precies die basis oefeningen aan die je nodig hebt, we motiveren jou om in beweging te komen en om je nieuwe leefstijl te omarmen. Deze terugkom & introductie training is dé perfecte manier om met ons in beweging te komen, in beweging te blijven en jezelf actief te motiveren in de buitenlucht! Ga je met ons mee?

08:30 - 10:00 Vroege Vogel Training  

10:30 - 12:00 Easy Sunday Training

€15,- voor 2 personen 75 min training - jouw introducé komt gratis mee.  

Start: Parkeerplaats Paradijsweg (fietsbrug over Dodeweg)

Aanmelden en meer informatie klik hier en het ontvangen van een update zodra het event opnieuw wordt ingepland

Klik hier voor het event op Facebook

Delen heel graag ;-)


Hardlopen en Yoga

WEKELIJKS STADSNATUUR EN BOSTRAINING

MAANDAGAVOND STADSNATUUR TRAINING - voorlopig uitgesteld 

18:30-19:30 & 19:30-20:30 verzamel locatie centrum amersfoort n.n.b.

Verbeter je loop en yoga techniek, leer meer over je ademhaling, werk aan conditie, mind set en flexibiliteit, ga efficiënter bewegen, voorkom blessures en leer je stad anders/beter kennen!

rittenkaart voor 10 trainingen €120,00 of 5 trainingen €80,00

Klik hier voor aanmelden & meer info en het ontvangen van een update zodra we weer van start gaan

WOENSDAGOCHTEND BOS TRAINING voorlopig uitgesteld

 09:00 -10:00 uur: Den Treek

Verbeter je loop en yoga techniek, leer meer over je ademhaling, werk aan conditie, mind set en flexibiliteit, ga efficiënter bewegen, voorkom blessures en geniet van de gezonde buitenlucht!

verzamel locatie Parkeerplaats Paradijsweg

(over de fietsbrug Nimmerdor/Dodeweg)

rittenkaart voor 10 trainingen €120,00 of 5 trainingen €80,00

Klik hier voor aanmelden & meer info en het ontvangen van een update zodra we weer van start gaan

Waarom hardlopen en yoga een unieke combinatie is?

Yoga kan je helpen efficiënter hard te lopen en blessurevrij te blijven. Het brengt focus en bewustwording op hoe je beweegt en ondersteunt spierherstel. De mind set van yoga helpt je ook om een trainingsroutine te maken én vol te houden. Met de kracht en flexibiliteit die je voornamelijk in je bekkengebied, quadriceps, hamstrings en heupflexoren ontwikkeld loop je beter, sneller, sterker en veiliger.

Verleg je grenzen, kom in je kracht en ontdek nieuwe mogelijkheden!

Hoe ziet een training eruit?

We beginnen met yoga stretches, dan een stukje bewustwording van en we gaan dan lopen. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Het lopen wisselen we af met looptechniek en aandacht voor de ademhaling en loopomgeving. We sluiten af met een fysieke en mentale cooling down. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en advies, zodat jij jouw doelen kunt realiseren.

Waarom Jiske?

Jiske is Yoga. Bewust leven in aandacht: gedreven, opmerkzaam en doortastend. Ze is toegankelijk, direct en doelgericht. Met praktische aanwijzingen leert ze jou te ervaren hoe fysieke actie ook mentale beweging in gang zet. De Yoga techniek helpt je om in je kracht te staan. Uit het hoofd, in je lijf: lichaam en geest in balans. Jiske geeft Personal Yoga Trainingen en verzorgt yoga lessen bij yogaschool Bindi en sportschool Club Pellikaan Amersfoort. Daarnaast geeft ze yoga sessies in het bedrijfsleven.

Waarom Robert?

Robert geeft running therapie en zet mensen in beweging! Robert is een Renner. Hij helpt je om verantwoord en technisch de juiste loophouding te vinden. Hij adviseert in training opbouw en kan je op weg helpen richting jouw eigen hardloop leefstijl. Deskundig deelt hij zijn eigen ervaring. Zijn trainingen zijn leerzaam voor iedereen: van beginner tot wedstrijdatleet.

Robert geeft trainingen voor Hardlopen Amersfoort, traint het personeel van Independer en geeft trainingen bij hardloopvereniging Dolichos.


CURSUS
Yoga bij burn-out, angst, depressie

Wat? Deze yoga training bestaat uit 6 lessen van 75 minuten

Elke les staat er één thema centraal. Bijvoorbeeld zelfzorg, grenzen bewaken, luisteren naar je lichaam of balans. Aan de hand van yogaoefeningen, ademhaling en meditatie onderzoek je in hoeverre je dat thema meer in jouw leven kunt toepassen.

Je leert oefeningen die je helpen meer inzicht te krijgen in jezelf en gaat aan de slag met het richten van je aandacht op het hier en nu in plaats van op je gedachten en patronen.

Voor wie? Deze yogatraining is voor iedereen die last heeft van stress, somberheid, spanning, vermoeidheid of gevoelens van uitputting of overbelasting. Voor mensen die aan de hand van yoga een moment van rust en bezinning willen creëren.

De training is geschikt voor beginners tot gevorderde yogabeoefenaren, voor mensen met elk lichaamstype en elke mate van (in)flexibiliteit.

Door wie? Deze training wordt gegeven door Jiske Reeskamp. Jiske deelt haar passie voor yoga op een liefdevolle open manier die je uitnodigt tot reflectie. Vanuit jouw pure essentie bewegen in veiligheid waarbij het luisteren naar je lichaam, en contact maken met jouw eigen thema’s centraal staat. In een ruimte waarin je mag zijn wie je bent en mag observeren wat er is.

“Uit eigen ervaring weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is je grenzen te bewaken. Het leven brengt uitdaging en obstakels met zich mee, waardoor ruimte en flexibiliteit voor balans niet altijd beschikbaar lijkt. Perfectionisme en een onstuitbare hang naar bevestiging leverde mij een enerverende functie op in de media, maar bleken ook mijn grootste valkuilen. Rond mijn 30e vluchtte ik in uitersten. Opgejaagd, angstig en opgebrand belande ik apathisch op de bank. Alles behalve krachtig, maar deze burn-out bracht mij wel de inzichten die ik nodig had om het leven weer aan te gaan. Ik heb geleerd om te luisteren en te vertrouwen. Fysiek in beweging te komen en op een dieper niveau aan te sterken. Yoga faciliteert in praktische tools en handvatten om weer in contact te komen met je diepste kracht en eigen natuur, van binnen uit. Zo dat je weer kunt gaan leven, in plaats van geleefd worden”

Data: nog niet bekend

Tijd: 16:30 - 17:45

Kosten: 95 Euro

Informatie en aanmelding: info@bindi.nu

DEZE CURSUS IS NU OOK ONLINE BESCHIKBAAR!

Heb je behoefte aan meer privacy en doe je de training liever in jouw eigen omgeving? Dat kan! Stuur mij een mail voor meer informatie en aanmelding namaste@jaijiva.com


CORPORATE YOGA

Yoga op het werk

Wil je meer focus en balans? Dan ga je naar yoga! Jouw personeel meer in hun kracht: stuur ze naar yoga, of beter haal de yoga in huis! Maximale efficiency op alle fronten.

Wist je dat je met 30 minuten yoga tijdens je werk de rest van de dag weer vitaal, tevreden en productief kunt zijn? Voor jezelf, maar ook als werkgever wil je vitale, productieve en tevreden medewerkers.   

Ik heb mij aangesloten bij Yogayounity. Mijn jaren lange ervaring in media productie en corporate kantoor cultuur, gebundeld met de kracht van yoga. Dit biedt een frisse, nuchtere aanvulling op het concept.  

Yogayounity verzorgt bedrijfsyoga trainingen gericht op vitaliteit, welzijn en succes. Uiteindelijk leidt dit tot minder stress en minder verzuim. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat yoga voor jou en je collega’s kan doen? Neem contact op en boek een sessie in de regio Amersfoort. Wellicht sta ik binnenkort aan jouw bureau!  

Meer informatie over Yogayounity: klik hier


Locatie opties

Denk aan een evenement, buiten of binnen, openbaar of voor een select gezelschap: alles kan in overleg en naar wens ingevuld worden! Ik verzorg yoga voor bedrijven, bij brainstormsessies, coaching bijeenkomsten en andere gelegenheden waar in het lijf komen gewenst is. Neem voor details contact met mij op. Hieronder ter inspiratie een aantal mogelijkheden.

Corporate Yoga: Bij brainstorm sessies zit je al snel - letterlijk en figuurlijk de hele dag op je kont en in je hoofd. Om mentaal geïnspireerd te blijven, focus op de te bespreken content te houden en fysiek fit te blijven bied ik een yoga sessie aan op maat. Praktisch, doeltreffend en toegankelijk. In de vergaderzaal, even naar buiten of elders in het pand. In overleg neem ik op mijn manier het thema van de sessie of brainstorm mee, en zet deze in een ander perspectief waardoor niet alleen de energie op individueel niveau weer gaat stromen, maar er ook een sociale verbondenheid ontstaat. Nieuwsgierig naar wat ik voor jou en je team kan betekenen? Mail of bel voor een toelichting of afspraak! 

Yoga & Sport: Ik ben gespecialiseerd in Yoga en Sport. Ik heb onderzocht hoe yoga een bijdrage kan leveren aan optimalisering van sportprestaties, en welke benadering hier het beste bij aansluit. Wil je hier meer over weten?

Neem contact met mij op. 

De Yogaclub: Heb jij- of zijn jullie een clubje, en wil je eens op een andere manier samen komen?

Kom in beweging, deel je wensen met mij en ik verzorg een dynamische toegankelijke yoga sessie op maat. Deze kan onderdeel zijn van, of aansluiten op jullie bestaande club thema. Ik laat me inspireren door de seizoenen, de maanstonde en de verbinding. Of deze nou tot stand kwam door sport, breien, boeken lezen of de kinderen: in de dynamiek van het leven vinden we elkaar! 

De yoga doen we daar waar de ruimte het meest geschikt is. Buiten kan natuurlijk ook! Praktische details in overleg. Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met mij op.

Mobirise web page software - Read more