Jiske

Ik ben Jiske: puur, krachtig, doortastend, creatief en eigenwijs. Yoga en het zoeken naar verbinding heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.  De eerste zaadjes van de kernwaarden die ik uitdraag zijn geplant door vrouwen. Mijn oma die altijd bezig was met de natuur. Ze hield de zon, maan en regenstanden bij, leerde mij luisteren naar de vogels, de wind en de wolken observeren. De bomen, planten en dieren van het bos kennen. Ze had een grote schaal met edelstenen onder het zolderraam staan, en bergkristallen op cruciale plekken in huis liggen. Dit nam ik nauwkeurig in mij op. Ik was onder de indruk van haar intentie en toewijding. 

Een ander vrouwspersoon en goede vriendin waar ik graag kwam woonde in een boerderij. Het oude huis rook naar vuur, heilig hout en salie en werd omringd door fruitbomen, rozenstruiken en kruidentuinen. Een sterke vrouwen vrouw, die op haar manier mijn interesse in mystiek en esoterische zaken voedde. Van haar kreeg ik boeken over heksen die vertelden over symboliek, rituelen en bijzondere krachten. Ik voelde me bij haar heel speciaal en vond in onze vriendschap een magisch oer besef. De herkenning en het inzicht dat die kracht van de natuur ook in mij zit, mijn in mijn vrouwelijkheid ondersteunt het een essentieel onderdeel is van mijn zijn kwam pas jaren later. 

Wijze mannen kruisten mijn pad. Mijn meester van school die in India ashrams had bezocht en op zijn hoofd kon staan. De enorme focus en gedrevenheid in Corporate Business van Producenten en Bedrijven op de Zuidas van Amsterdam toen ik aan het werk was in de film en media industrie intrigeerde mij mateloos! Later waren er de mannen van Svaha Yoga Amsterdam die mij hun devotie en techniek voor yoga deelden. Mentale kennis en fysieke beweging kwamen samen. Yoga was ‘aan’, en een vonk sloeg over: het vurige verlangen naar verbinding vond een middel wat ik graag met je deel!


Vier het leven!

Het besef en belang van geestelijk en fysiek welzijn heb ik ook van huis uit mee gekregen. Met een vader als arts, en een moeder als psychotherapeut als voorbeeld. De kostbaarheid en kwetsbaarheid van levenskwaliteit werd tevens gespiegeld door op te groeien met een broertje met een geestelijke beperking. Deze basis van leraren hebben als waardevolle reflectie gefungeerd en als leerzame omgeving om op te groeien en uit te bloeien. Met al deze bagage aan kennis ben ik mijn eigen grenzen gaan opzoeken en verkennen.

Vol overgave werkte ik in de competitief en ego gedreven mediawereld. Ik maakte mooie verre reizen, had bijzondere ontmoetingen maar raakte steeds verder verwijderd van mijn essentie. Ik voelde me eenzaam. In de rat race merkte ik hoe ik telkens werd getriggerd verder harder en hoger te gaan. Op alle fronten: werk, sport, en in relaties. Ik verloor mij zelf. 

De verbinding met mijn basis was weg. Ruim veertig levensjaren verder heb ik al deze wijze leraren een plek gegeven. Ik ben in staat ze te begrijpen en hun kennis te integreren in mijn beleving. Leven in het nu om zodoende wijsheid te delen. En nog blijven ze me verassen, verbazen en inspireren, elke dag weer: Jai Jiva, vier het leven: vier je met me mee?

Jiske 


Drag and Drop Website Builder